+34 935 550 929

ak benn, un món de colors
La terra que trepitges, la casa de tots.

Els joves d’ak benn ens parlen de saber mirar, d’aprendre a aprendre, d’ensenyar el que sabem als altres, de retornar els colors a la terra i de fer sempre un pas mes (ak benn vol dir i un pas més!) Amb la seva mirada descobrim que cal una actitud activa per tal de sortir del desànim, de creure que nosaltres no podem fer res per millorar el bocí de terra on som i, sobretot, ens donen exemple de treball comunitari, de com amb pocs recursos és poden fer moltes coses.

Com diu el proverbi africà: molta gent petita, fent coses petites, pot canviar el món.

Una nova EXPO de format petit fàcilment transportable.
Fitxa Tècnica
Descripció de les activitats

 

A l’escola Joan Ardèvol de Cambrils, el 10 de febrer del 2020

El 10 de febrer del 2020, Amics d’ak benn vam anar l’escola Joan Ardèvol de Cambrils a explicar als alumnes de 4rt com viuen els nens i nenes al Senegal, un país de l’Àfrica occidental. Allà viuen molt molt diferent d’aquí. Moltes escoles no tenen els mitjans que tenim aquí, però vam parlar que tots podem ensenyar moltes coses als altres.

Durant el matí van passar dos grups classe, primer es va fer una visita guiada de l’exposició i després es va confeccionar un tauler del joc de l’oca, on les proves són reptes per sobreviure i fer un país millor. Per fer-ho vam utilitzar una safata de cartró, la vam decorar amb robes d’estampats del Senegal. Les fitxes són llavors del Senegal recollides pels joves d’ak benn i les bossetes confeccionades per les “mamans” d’ak benn.

 

 

L’exposició va quedar muntada al pati cobert una setmana per poder-la mirar bé i entendre el programa pedagògic d’ak benn, al barri de Grand Yoff a Dakar.